El Parlament d’Uruguai escolta el procés sobiranista català

Procés independentista pacífic i integrador 

De la seva banda, Royo ha repassat alguns dels fets més destacats dels darrers anys, que han desembocat en el moment actual, i ha parlat sobre el caràcter "democràtic, pacífic i integrador" del moviment sobiranista català. El secretari general del Diplocat ha posat com a exemple la propera Diada, durant la qual
ha vaticinat que centenars de milers de persones es manifestaran "pacíficament" a Barcelona en defensa de la independència de Catalunya.

Trobada amb el president del Parlament Uruguaià 

Després de la compareixença parlamentària Albinyana i Royo s'han reunit en privat amb el president del Parlament, Alejandro Sánchez, que, segons el Govern, també s'ha interessat pel procés polític català.
 
El debat sobiranista català ha estat també analitzat al Parlament de Dinamarca (Folketinget), que el 19 de maig passat va votar una resolució per la qual instava al diàleg entre Catalunya i Espanya per resoldre la qüestió. Aquesta moció va ser aprovada amb 64 vots a favor, cap vot en contra i 41 abstencions. El 7 de juliol també es va debatre al Parlament d'Irlanda (Oireachtas), en una sessió a porta tancada on també van participar el secretari d'Afers Exteriors del Govern i el secretari general de Diplocat.
 
Prèviament a la compareixença d'aquest dimecres a la cambra uruguaiana, Albinyana i Royo van visitar l'Argentina dilluns i dimarts. Allà, el secretari d'Afers Exteriors va fer una conferència al Casal de Catalunya de Buenos Aires i els dos representants catalans van aprofitar l'ocasió per reunir-se amb dirigents polítics, entitats socials i mitjans de comunicació.