Qui vol estar en un estat on les lleis es canvien d'un dia per l'altre a conveniencia del partit majoritari sense discussio i sense mantenir els drets fonamentals? Qui vol romandre en un estat en que es prohibeix la manifestacio, la llibertat d'expressio pero s'empara la corrupcio i el lladrocini d'alguns politics?

32 Comentaris a :


No he vist mai res més plebiscitari

EL SOBIRANISME va assumir un repte difícil, convertir unes eleccions normals en plebiscitàries. Perquè ho fossin del tot no només calia la voluntat dels més interessats, els del , era imprescindible que els del no s’ho prenguessin seriosament. Hi havia qui pensava que si els del no els donaven un caràcter convencional el resultat seria molt qüestionable. Doncs que es deixin de preocupar. Mai he vist res més plebiscitari. Ja hem tret la Guàrdia Civil, els militars amb dies extres per votar, la carta de Felipe, uns mitjans majoritaris alineats amb qui ha de sortir i qui no cal que surti, els empresaris amics, tot l’aparell de l’Estat. Ja està, són plebiscitàries, sobretot perquè els del no s’ho han pres així, amb aquest entusiasme. No estan ni en la fase d’ignorar-les ni de riure-se’n, estan en la d’atacar. És el que passa quan ja t’ho has pres com un fet decisiu per al futur.
Com que ara ja són els del no els que s’ocupen de donar valor al 27-S amb la seva mobilització, el sobiranisme té tot el temps per dedicar-se a convèncer, a seduir. L’hauria d’aprofitar. I hauria de mirar de marcar agenda, mantenir el to, liderar-ho en positiu. És evident que ja s’ha decidit que la campanya ha de ser bruta i tensa. Sabent qui ho ha decidit, la solució és molt senzilla: no deixar-la embrutar, en la mesura que sigui possible. Cada dia tinc més clar que, al costat dels poders fàctics, la quantitat de mitjans i les estructures d’estat mobilitzades, el sobiranisme té només la seva gent. Remarco elnomés en positiu, perquè és molt tenir la gent, i és meritori tenir-la en una situació tan complicada. El 27-S es podrà comptar si és gent suficient, si és prou constant, serena, decidida.
COMENTARIS:
angelina
Tarragona
02/09/2015 11:14
Molt bon analisi Carles.

 Al final el PP es el que fa mes campanya pel si.

 Qui vol estsr en un estat on les lleis es canvien d'un dia per l'altre a conveniencia del partit majoritari sense discussio i sense mantenir els drets fonamentals? Qui vol romandre en un estat en que es prohibeix la manifestacio, la llibertat d'expressio pero s'empara la corrupcio i el lladrocini d'alguns politics?

Usuari Premium
Lean CAT
01/09/2015 23:45
Cal ser perseverants i sobretot tolerants amb qui volen trencar la convivencia.. (SCC p ex) Ells volen problemes per tal de que puguin dir que aquest procés provoca una divisió i enfrontament entre la gent....

Usuari Premium
JoandeSerrallonga
Mataró
01/09/2015 23:16
Ells han optat per la via negativa i nosaltres per la positiva.

Volem: 

-convèncer amb arguments, no amb amenaces.
-construir un projecte engrescador...
-obrir les grans possibilitats d'una economia moderna ...
-un país modern ...
-amb la llei al servei de les persones ...CARLES CAPDEVILA  CONTINGUT PREMIUM