"L'essència de l'Estat espanyol ha estat l'aniquilació de les minories"


13 de Setembre 2015

Lluís Llach ha afirmat que l'essència històrica de l'Estat espanyol ha estat "l'aniquilació de les minories". Ho ha dit en una entrevista recollida per l'agència italiana Pressenza."Aquest va ser el 'motiu en viu' d'aquest Estat, i un motiu dels que volen fugir. Espanya és víctima d'aquest estat", ha indicat el candidat de Junts pel Sí, que també ha mostrat la seva satisfacció pel moment que viu Catalunya: "Estem fent una revolució i no ens n'estem adonant".

Segons el cantautor retirat, la situació a les portes del 27-S és única i transcendental: "Estem tractant de fer el que no s'ha permès fer durant anys, el que és això, el nostre futur, ja que volem ser, quin tipus de societat volem. L'Estat espanyol sempre ha mostrat un rebuig particular de les nostres ambicions polítiques, econòmiques i culturals i ens van obligar a caminar pels carrers gairebé per inventar".  

Llach destaca la novetat que suposa un intent d'independència sense violència: "A Europa mai hi ha hagut un cas d'aquest tipus sobre la base de l'acció democràtica, i tot això es concentra en els 27-S. Si aquell dia guanya el "Sí" a la independència, la sobirania nacional, tindrem una oportunitat històrica per començar a fer-ho, en la pràctica, les estructures de l'Estat, un procés constituent i començar la proclamació de la República catalana. Tot el que no sigui un "Sí" s'interpretarà com una cosa negativa. No hi ha d'haver cap dubte".