Liz Castro en una piulada dirigida al director de El Periódico li etziba: “Quina vergonya... No sé com dorms ... Les #15mentidesElPeriódico sobre la independència

Les #15mentidesElPeriódico sobre la independència desmuntades una a una

1/ Seriem a Europa? Cap Tractat de la UE no preveu que passaria si una regió d’un Estat decideix independitzar-se. Però la realitat és la realitat, si Grècia segueix a l’Euro i a Europa com no ens quedarem a Europa? Som un territori aportador, recordem, en una nit els alemanys de l’est van integrar-se de cop a Europa, nosaltres tant sols som 7,5 milions de ciutadans.

2/Qui impartiria justícia? Segons El Periódico una “DUI” provocaria “un èxode massiu de jutges”, quina sort no? Amb la justícia espanyola que tenim, foc net i una justícia de veritat.

3/ Hi hauria trens i avions? Diu El Periódico que una “desconnexió sense pactar sembla inviable”. Però i seguir a Espanya? Ara quasi no tenim trens i alguns avions els obliguen aterrar a Madrid. Algú es pot creure que en una Catalunya independent no tindrem trens i avions? El més possible és que en tinguéssim de millors.

4/ Cobraríem la pensió? Segons El Periódico, com a mínim en els primers mesos, la independència generaria incertesa i per acabar-ho d’explicar diu que al quedar-nos fora de l’Euro patiríem totes les plagues possibles. Però El Periódico no diu que amb Espanya cada dia que passa el fons de pensions està  més buit i, segons molts experts, amb Espanya pinten bastos.

5/ Estaríem protegits? Segons El Periódico la “secessió” ens deixaria envoltats del crim organitzat i el terrorisme augmentaria. Com podríem estar pitjor que ara? Amb un ministre espanyol que boicoteja els Mossos d’Esquadra i els amaga informació sobre el terrorisme internacional.

6/ On tributaríem? Segons El Periódico no podríem ni recaptar els impostos i amenaça als ciutadans i les empreses amb quedar fora de la llei. Si som independents tindrem la nostra pròpia legalitat, un clàssic argument de la por, com diu Liz Castro, “indignitat” del mitjà.

7/ Es podria pagar l’atur? Segons El Periódico, si Catalunya és independent quedaria en l’aire el pagament de les prestacions de l’atur. Realment un argument sense cap sentit, patim cada any un espoli milionari, algú es creu que no tindríem unes prestacions socials dignes?

8/ Què costaria la llum? Segons El Periódico la independència encariria la llum, cal recordar que actualment paguem una de les factures més cara d’Europa (Castor i altres acords empreses IBEX), impossible fer-ho pitjor, tindríem amb la independència una energia molt més econòmica.

9/ La banca no tindria el suport del BEC? Segons El Periódico, tindríem un cos més gran del diner, però no diu que avui els grans bans catalans són “sistèmics”, formen part del sistema, i una Catalunya independent, per tant, no es veuria perjudicada.

10/ Jugaria el Barça la lliga espanyola? Segons El Periódico, no jugaríem la lliga espanyola, el que no diuen és que al Barça se’l rifarien les millors lligues europees, us imagineu el Madrid jugant la lliga espanyola sense el Barça? Pobra lliga espanyola, estaria liquidada.

11/  Qui pagaria les beques i els medicaments? Segons El Periódico, i malgrat reconèixer que s’han produït moltes retallades (no diuen res de l’espoli milionari que pateix Catalunya), entre cinc i set anys desprès de la independència encara patiríem més retallades. Un fals argument, tots els economistes auguren uns ingressos molts superiors als actuals a mig termini.

12/ Hi hauria un exèrcit català? Segons El Periódico, pel sol fet de pertànyer a l’OTAN, Catalunya hauria de desemborsar 3.139 milions anuals, la pregunta és: i ara quants milions d’euros ens costa la seguretat de l’estat espanyol?

13/ Es repartiria el deute? Segons El Periódico, en cas de DUI el repartiment dels actius i els passius amb Espanya quedaria a l’aire. Si Espanya no vol repartir el deute, el govern espanyol tindrà el problema, no Catalunya.

14/ Hi haurà seguretat jurídica? Segons El Periódico, la independència ens aboca a una situació caòtica i es demana “qui faria complir la llei”, realment trist i vergonyós, qui vols Enric Hernández que faci complir la llei? El nou govern català.

15/ Seria acceptada una DUI? La darrera pregunta de El Periódico ho diu tot de la capacitat d’un mitjà lliurat al govern espanyol per fer mal, diuen que l’exemple de Kosovo no serveix, que era excepcional, però no diuen que avui Kosovo es independent i, a més, segons el full de ruta independentista, el procés català segueix un via molt clara.