L'excepcional cel del Montsec reconegut internacionalment com un dels millors del món : 2n Festival d'Astronomia del Montsec, els dies 10 i 11 d'octubre .

L'excepcional cel del Montsec i l'aposta per convertir-lo en un element de desenvolupament turístic van fer que l'any 2013 aquest cel fos certificat i reconegut internacionalment com un dels millors del món per a l'observació astronòmica i per al gaudi de la llum de les estrelles.

La Certificació Starlight permet, per primer cop, ajuntar la ciència, el medi ambient i el turisme basat en l'astronomia. La Certificació com a Destinació Turística Starlight posa les bases per al desenvolupament d'un producte turístic innovador especialment idoni per a zones amb una economia basada en l’agricultura i en els seus valors naturals i paisatgístics.

Un total de 24 municipis -total o parcialment- de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà van ser certificats com a Destinació Turística Starlight i d'aquests, 11 -total o parcialment- van ser certificats a més com a Reserva Starlight. Aquestes Certificacions formen part del Programa sobre l'Home i la Biosfera (MaB) de la UNESCO.

El pilar bàsic de la recerca, formació i divulgació de l'astronomia al Montsec és el Parc Astronòmic del Montsec (PAM) i el seu equipament de divulgació, el Centre d'Observació de l'Univers (COU).

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) del Parc Astronòmic del Montsec (PAM) organitza el Festival d'Astronomia del Montsec  per segon any consecutiu amb la finalitat d'apropar la ciència a grans i petits com una nova forma de turisme: el Turisme del Coneixement.

Us convidem a viure aquesta experiència, on ciència i turisme aniran de la mà i us permetran gaudir de l'espectacular cel del Montsec mitjançant activitats de caire científic i cultural adreçades a tots els públics. Us hi esperem!!!...


http://www.parcastronomic.cat/#!2n-Festival-dAstronomia-del-Montsec-els-dies-10-i-11-doctubre/cthz/55e854f00cf28ffc7ef01994