Article de Mas a The Guardian: ‘Administrarem la victòria amb concòrdia envers Espanya, Europa i el món’El president de la Generalitat, Artur Mas, ha publicat avui un article al diari britànic The Guardian, titulat. 
‘El poble de Catalunya ha parlat. El govern d’Espanya l’escoltarà?’. 

I hi diu: ’Administrarem la nostra victòria [del 27-S] amb un sentit de concòrdia envers Espanya, Europa i el món. 
Acceptarà ara Espanya la decisió del poble de Catalunya? O perseverarà en la seva intransigència.’ 
Mas afirma en l’article que aquestes eleccions van ser l’única manera possible de donar al poble de Catalunya la possibilitat llargament demanada de votar sobre el futur polític.’

Destaca: ‘El nostre moviment d’independència no és pas cap caprici momentani, no és cap somni d’un partit polític, ni res dominat per una única persona. És la gent que ha sortit, any rere any cada Onze de Setembre als carrers de manera pacífica, manifestant-se amb un somriure, cantant, amb somriures i banderes demanant la independència, perquè Catalunya esdevingui un nou estat d’Europa. I diu que ‘van ser els ciutadans que van convèncer els partits polítics’.

Explica la coalició de Junts pel Sí. Destaca que la CUP ha triplicat el nombre de diputats i ‘juntament amb ells tenim una majoria absoluta del Parlament de Catalunya’. I afegeix: 
‘Això significa una robusta majoria absoluta de diputats en favor de la independència’.

També recorda la tradició democràtica i parlamentària de Catalunya, fins als moment actual, en què hi va haver el 2010 la sentència del Tribunal Constitucional contra l’estatut català i el rebuig a un pacte fiscal.


Destaca el potencial econòmic de Catalunya i el gran augment de la inversió estrangera al Principat.
Critica que el govern espanyol faci veure que no passa res i que es pensi que d’aquesta manera ‘el problema català se n’anirà’ .

‘Allò que un dia va ser un afer intern d’Espanya ara ha agafat una perspectiva internacional, i parlaments estrangers i fins i tot governs es demanen per què, malgrat la nostra crida al diàleg, Madrid refusa de seure i parlar’. I rebla: ‘La nostra mà està estesa, per més que el puny de Madrid continua tancat.’


http://www.vilaweb.cat/noticies/article-de-mas-a-the-guardian-administrarem-la-victoria-amb-concordia-envers-espanya-europa-i-el-mon/El govern espanyol qualifica Mas de covard

El secretari d’estat de Relacions amb les Corts espanyol li diu que se sotmeti a la justícia i esperi sentència...