Colau defensa Mas: "El 9-N es va fer a petició de la ciutadania". "Tota Catalunya estem d'acord que no es pot acceptar aquesta política de negació de la democràcia".

"El 9-N va ser una consulta democràtica a petició de la ciutadania. No va ser una qüestió de partit, sinó una qüestió d'un procés ciutadà que reclama una cosa tan bàsica com és votar i expressar-se democràticament", va dir Colau en una entrevista al Telenotícies Vespre. 

L'alcaldessa de Barcelona es queixar que "patim una anomalia que es diu govern del PP amb una versió francament pobre del que és la democràcia i que es nega a concedir aquesta expressió democràtica i amb això el que fa és crispar i generar situacions d'excepcionalitat i d'anomalia democràtica. Com judicialitzar el que en realitat és un conflicte polític". Per tot això, va sentenciar: "L'Ajuntament de Barcelona sempre estarà al costat de la democràcia i en contra d'aquest intent de judicialització del que és clarament un conflicte polític democràtic". 

Finalment, Colau va constatar que tot i la "discrepància" política que té amb Mas, Ortega i Rigau, "hi ha una qüestió prèvia que és molt més important: les regles del joc, la democràcia", i va concloure: "Tota Catalunya estem d'acord que no es pot acceptar aquesta política del PP de negació de la democràcia".

http://www.mon.cat/cat/notices/2015/10/colau_defensa_mas_el_9-n_es_va_fer_a_peticio_de_la_ciutadania_151946.phpConcentracions ‘Tots som 9N’
L’ANC, Òmnium, l’AMI i l'ACM et convoquem de manera conjunta perquè expressis el teu rebuig a la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la celebració del procés participatiu del 9 de novembre de 2014. Et convidem a assistir als actes de suport a les institucions catalanes que es faran el proper 13 d’octubre a les 19:30 hores davant dels ajuntaments dels municipis del Bages i el Moianès. També t’animem a acompanyar les persones que hauran de declarar els dies 13 i 15 d’octubre a les 10 hores al TSJC (passeig de Lluís Companys, 14-16, Barcelona). El mateix dia 15 d'octubre està previst un servei de busos des de Manresa per a qui s’hi vulgui afegir. - See more at: https://www.omnium.cat/noticia/concentracions-tots-som-9n#sthash.mTR3sagT.dpuf