Del ‘ja sóc aquí’ al ‘ja som aquí’.Dilluns 26.10.2015

Avui és un dia extraordinari. Probablement, un dels més importants dels quaranta anys llargs que hem hagut de viure d’ençà de la mort de Franco. Avui setanta-dos diputats partidaris de la independència investiran Carme Forcadell nova presidenta del Parlament de Catalunya, la segona autoritat del Principat. Tot just fa poc més de tres anys que ella, essent una desconeguda dirigent de l’ANC –una entitat creada feia poc–, entrà en aquest mateix parlament, tan bon punt s’hagué acabat la primera gran manifestació, i incità la classe política a ‘iniciar el procés de secessió d’Espanya’.

El gest d’avui és poderós com n’hi ha pocs. Només en tres anys, el sobiranisme ha convençut el país que és impossible de continuar ni un dia més en aquesta situació. Només en tres anys, el sobiranisme ha fixat tots els detalls del projecte que cal dur a terme. Només en tres anys, el sobiranisme ha transformat completament el mapa polític. Ha trencat el vincle amb els esquemes organitzatius i intel·lectuals del règim –i tan sols cal mirar les files de Junts pel Sí per entendre-ho. Ha guanyat les eleccions. Ha esquerdat i fet miquetes la unitat del bloc de poder precedent, l’autonòmic. I ha capturat, avui, el primer ressort de poder nou, profund i real que se li posava a l’abast. Costa de creure, però és a això que assistirem a partir de les onze del matí...


http://www.vilaweb.cat/noticies/del-ja-soc-aqui-al-ja-som-aqui/


Sorpresa en la investidura de Carme Forcadell

La presidenta del Parlament ha estat elegida per 77 vots a favor, 5 més dels que corresponen a la suma de Junts pel Sí i la CUP.