El ‘savoir faire’ espanyol ha inquietat l’Europarlament: la unió per davant de la pluralitat
...Les veus han estat molt diverses durant els darrers dies en referència al 27S i la manca manifesta de sensibilitat del govern espanyol i avui del seu rei. Una jutgessa del Tribunal dels Drets Humans, Renate Weber, qualificava l’altre dia de “venjança política” la imputació d’Artur Mas pels fets del 9N.

L’eurodiputat conservador britànic, Ian Duncan, es preguntava per la qualitat democràtica d’un Estat espanyol que no s’asseu a dialogar: "És hora que es retirin els obstacles, és hora d'una votació com cal. […] no es pot decidir el futur de Catalunya en un tribunal el 15 d'octubre amb el risc que Mas acabi a la presó o no es pugui presentar a les eleccions en 10 anys. […] Quin tipus de democràcia és aquesta?".


"La CE protegeix els pobles d'Espanya en l'exercici de les seves diverses cultures i tradicions, llengües i institucions" i "consagra la llibertat, la justícia, la igualtat i el pluralisme polític com a valors essencials". Felip VI és capaç de pronunciar aquestes paraules precisament en una cambra on l’Estat que representa s’ha dedicat a reprimir sistemàticament la llengua catalana, aturant cadascuna de les iniciatives que en propugnaven la oficialització.

Cal recordar que hi ha llengües menors que la catalana que fa molts anys que són oficials a la UE.

Cap govern del PP ni tampoc del PSOE ha estat capaç de fer res per una llengua que els és llunyana i un veritable entrebanc per el procés d’uniformització peninsular. Ni tant sols un català com és Josep Borrell, quan va ser president de l’Europarlament, va fer cap gest en pro de la llengua del seu poble.


I, ara sí, l’Estat


Joui Triviani 
 La Guingueta
29 de setembre de 2015, 12.03 h


Amb el que no conten els unionistes com ja és costum, és que 
en un referèndum, els vots nuls no contarien en el total. 

Llavors, si el 87% de vots vàlids passa a ser el total, el 48% esdevé un 55%.


http://www.directe.cat/de-manars-i-garrotades/436627/i-ara-si-lestat