Escoles Virtèlia: un patrimoni poc conegut..una escola catalana, confessional, humanista i pedagògicament activa.

 ...Virtèlia sempre va destacar per la qualitat dels mestres i dels professors, que van aplicar mètodes avançats i adequats a les diverses èpoques. Amb el pas del temps, va ser referent per a altres emprenedors en el camp de l’ensenyament, que van fundar escoles similars i van fer que es recuperés part de la tradició pedagògica catalana d’avantguerra.
...Gràcies als seus bons mètodes pedagògics, una gran quantitat d’exalumnes de totes les promocions han destacat i destaquen en les més diverses professions.... Virtèlia va ser una escola catalana, confessional, humanista i pedagògicament activa. Amb aquest ideari va saber transmetre les eines intel·lectuals, humanes, socials i de llibertat necessàries perquè el col·lectiu heterogeni d’exalumnes s’integrés amb facilitat i eficàcia al país.
...Les Escoles van tancar portes el juny del 1995, amb un balanç positiu de cinquanta-sis anys d’existència ... és necessari confeccionar i deixar suficient informació escrita del que van ser i del que van fer perquè sempre ocupin el lloc destacat que es mereixen en la història contemporània de la pedagogia i de la societat catalana...