La UOC impulsa un curs «on-line» i gratuït sobre Joan Miró

 El curs de quatre setmanes està dissenyat per a qui vulgui aprofundir en la història de l'art i l'art modern

 La iniciativa forma part de les activitats dissenyades per commemorar els vint anys de la UOC


Des de fa uns anys que els cursos gratuïts i obert en xarxa –els anomenats MOOC (Massive Open Online Courses per les seves sigles en anglès)- han significat una reconversió de l’ensenyament universitari. La Càtedra Miró impulsada per laUniversitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Fundació Joan Miró de Barcelona ho volgut aprofitar les potencialitats d'aquestes noves eines. Per això han posat en marxa el primer MOOC sobre el pintor avantguardista que començarà el proper dimecres 7 d'octubre.

“Joan Miró, un artista que va definir un segle” és el títol del curs que té per objectiu oferir les claus interpretatives -estètiques, artístiques i ideològiques- de l'obra de Joan Miró, no solament en relació amb les tradicions culturals que el van condicionar, sinó també en referència als múltiples corrents artístics que va donar peu. Robert Lubar, director de la Càtedra Miró i del postgrau d'Estudis mironians de la Universitat Oberta de Catalunya ha explicat que el projecte «al·ludeix al paper fonamental que Miró va exercir com a artista català de talla internacional».

Aquest curs gratuït de quatre setmanes, ha estat dissenyat per a qui vulgui aprofundir en la història de l'art i, especialment, en l'obra de Joan Miró i l'art modern. Adreçat tant al públic en general com als especialistes en Humanitats, Belles arts, Història de l'Art i Mercat de l’Art. Els estudiants faran exàmens de tipus test relacionats amb cada vídeo perquè puguin avaluar el seu progrés i els seus coneixements al llarg del curs. Es tracta d'un curs innovador, una iniciativa pionera, que forma part de les nombroses activitats dissenyades per a commemorar els vint anys de la UOC.