Quatre claus per diferenciar els panellets tradicionals dels industrials



S'acosta el cap de setmana de Tots Sants en què moltes persones celebren la castanyada, una festa on no hi falten cada any els panellets, un producte que ha viscut una revalorització que ha provocat que els trobem en tot tipus d'establiments, des de grans superfícies fins a forns i pastisseries. Davant aquesta proliferació, el  Gremi de Pastisseria de Barcelona vol revaloritzar l'elaboració tradicional dels panellets i dóna quatre claus per poder diferenciar un panellet artesanal d'un d'industrial. 
  • El massapà: El massapà del panellet tradicional està fet exclusivament d'ametlles, sucre i ous. No porta fècules, com patata o moniato, ni altres substitutius. A Catalunya, els consumidors poden comprovar si un panellet està fet seguint la recepta tradicional gràcies al segell ETG (Especialitat Tradicional Garantida), que garanteix que només porta ametlles, sucre i ous. El gremi denuncia que "en la pastissera industrial és habitual utilitzar fècules per abaratir el panellet, perquè s'ha de tenir en compte que el seu preu ve marcat pel cost de productes com les ametlles o els pinyons, molt més cars que la patata o el moniato"..http://www.ara.cat/estils_i_gent/claus-diferenciar-panellets-tradicionals-industrials_0_1456054480.html