El català, entre els idiomes més presents a Internet ... Viquipèdia, no només reconeix el català sinó que l'edició en català és la dissetena pel que fa a la producció d'articles i va ser la segona versió en aparèixer, després de l'anglesa.Actualment es parlen aproximadament unes 7.100 llengües al món i, d'aquestes, una tercera part està en perill d'extinció. Segons Ethnologue, 1.519 llengües tenen "problemes" pel que fa a la supervivència i unes 915 es considera que "estan morint". L'ús que es fa d'una llengua és el que la manté en vida, i això no sempre és fàcil. Amb aquest argument, el Fòrum Econòmic Mundial, conegut com Davos, es pregunta en un article si Internet "extermina" les llengües. I és que, tot i que mundialment hi ha una gran riquesa lingüística, la diversitat lingüística a la xarxa és molt limitada. 

Davos publica un gràfic on es poden veure les grans plataformes a Internet i el número de llengües que reconeixen o ofereixen. Si bé hi ha unes 7.000 llengües al món, Google Search n'admet 348, Wikipedia en reconeix 290, Facebook en fa servir unes 80,  Google Translate està operatiu en 91, Twitter n'utilitza 48 i Linkedin 24. La visió optimista és que la comparativa d'usos ha millorat des del 2012, ja que ha crescut el nombre de llengües utilitzades en totes les plataformes d'Internet esmentades al gràfic. 

El català, present en gairebé totes les plataformes que cita Davos

Tot i que el català no té el suport d'un estat al darrere i moltes vegades se l'ha titllat de tenir poc ús social, resulta que té una alta presència a les grans plataformes d'Internet. Si mirem el gràfic de Davos, podem veure que el català està reconegut i l'usen Google Search, Viquipèdia, Facebook, Google Translate i Twitter. 

L'única plataforma present al gràfic que no inclou el català és Linkedin. Tot i la iniciativa ciutadana #LinkedInCatalan, que fa temps que persegueix poder fer servir a la xarxa social orientada als professionals, de moment la plataforma no ha accedit a incorporar la versió en català.

Pel que fa al cas de Viquipèdia, cal matisar que no només reconeix el català sinó que l'edició en català és la dissetena pel que fa a la producció d'articles i va ser la segona versió en aparèixer, després de l'anglesa. 

http://www.racocatala.cat/noticia/37991/catala-entre-idiomes-mes-presents-internet