Vilafranca, una radiografia de la identitat catalana... aterra a Barcelona, al Teatre Lliure, on s’hi estarà fins al 29 de novembre.

“Cap a l’any 2005, un tal Jordi Casanovas va arribar a Barcelona des de Vilafranca i va afirmar, amb aquella patxoca, que el rei anava nu, que fer teatre per a la gent d’avui no era una qüestió de canvis de vestuari, que fer teatre per a la gent d’avui era, àngela maria, escriure i representar històries per a la gent d’avui” va escriure fa gairebé dos anys el també dramaturg Jordi Galceran.
Vilafranca, un dinar de festa major © marc bordons
Vilafranca, un dinar de festa major © marc bordons


Un bon (potser el millor) exemple d’això és Vilafranca. Un espectacle que, gràcies a la complicitat dels Teatres Amics, porta mesos fent gira per Catalunya i, com la cervesa, triomfant allà on va. Potser perquè, com també diu Galceran, és una història que “ens interpel·la des de l’escenari, que converteix les nostres vides en relat i el teatre en experiència compartida”.
Ara Vilafranca aterra a Barcelona, al Teatre Lliure, on s’hi estarà fins al 29 de novembre.

Què és Vilafranca?

Vilafranca és un retorn als orígens, un espectacle volgudament local... 
“La família és la nostra primera societat. I potser observant com es mou, pensa i sent una família catalana, podrem descobrir com realment es mou, pensa i sent tot un país”. 
De Vilafranca al món.