La gestió del pes del deute espanyol és un problema. El deute públic supera el bilió d'euros i el creixement econòmic continua basat en un elevat dèficit públic"....

El vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, assegura en unaentrevista al diari britànic 'Financial Times' que el procés sobiranista "no és ni unilateral ni bilateral", i argumenta que "no és només entre la república Catalana i Espanya, o entre la República Catalana, la UE i Espanya. Hi ha també altres elements de caràcter privat... La gestió del pes del deute espanyol és un problema. El deute públic supera el bilió d'euros i el creixement econòmic continua basat en un elevat dèficit públic".
Junqueras també es pregunta si "és millor per als mercats financers tenir un sol interlocutor que fins ara ha demostrat que no és ni molt eficient ni digne de confiança? O és millor tenir un altre interlocutor, amb la determinació òbvia de ser alhora eficient i digne de confiança?" I respon: "Crec que és millor tenir un interlocutor que té aquesta voluntat". 

Alhora es pregunta qui pot pressionar Madrid, i ell mateix respon que "les institucions supranacionals, els fons que tenen deute espanyol... hi ha molts actors que tenen una opinió determinant". 

L'entrevista es va penjar ahir al vespre a la web del 'Financial Times', però aquest matí no s'hi podia accedir per llegir-la. L'escriptora i editora Liz Castro s'ha dirigit al periodista que ha fet l'entrevista, Tobias Buck, per preguntar-li per quin motiu no s'hi podia accedir, i aquest ha respost explicant que "estava programada per publicar-se aquest matí però es va publicar ahir al vespre per error. En breu estarà disponible". Finalment, s'hi ha pogut tornar a accedir cap a les 10:30 hores.

http://www.mon.cat/cat/notices/2016/01/junqueras_al_financial_times_el_proces_sobiranista_no_es_ni_unilateral_ni_bilateral_157566.php