Manifest d'historiadors i intel·lectuals en defensa del Born Centre Cultural. El manifest demana “que la Generalitat de Catalunya declari les restes contingudes en el Born Centre Cultural bé públic d’interès nacional.

Un grup d’historiadors i intel·lectuals catalans presentaran de manera imminent un manifest en suport de preservar el Born Centre Cultural tal com està configurat en aquests moments. El futur del projecte museístic és objecte d’un debat intens i des d’un ampli sector del món de la historiografia i la cultura es tem que el projecte originari, vinculat a la memòria de la Guerra de Successió, estigui en perill. Entre els signats del manifest hi ha figures com l’exconseller Joan Manel Tresserras, el catedràtic d’Història de la UB Jordi Casassas, l’exdirector del Museu d’Història de Catalunya Agustí Alcoberro, i investigadors com Giovanni Cattini i Manuel Pérez Nespereira, entre d’altres.

El manifest recorda la rellevància de l’espai: “El Born Centre Cultural conté les restes arqueològiques d’una ciutat de l’Època Moderna possiblement més importants d’Europa, perfectament conservades gràcies a la circumstància d’haver construït a sobre la magnífica estructura poc pesant del mercat del Born”. Asseguren els signants que les restes “mostren amb una riquesa extraordinària aspectes urbanístics, econòmics, culturals i socials d’un dels barris més actius de la Barcelona del segle XVII i principis del XVIII”.

El manifest demana “que la Generalitat de Catalunya declari les restes contingudes en el Born Centre Cultural bé públic d’interès nacional, que es potenciï encara més l’alt valor investigador, pedagògic i ciutadà d’aquest espai i que l’exposició permanent incorpori amb major èmfasi un espai d’explicació de les circumstàncies històriques que motivaren les restes, fent compatible el conjunt cultural amb altres activitats”...


http://www.naciodigital.cat/noticia/102294/manifest/historiadors/intellectuals/defensa/born/centre/cultural