Puigdemont, a Rajoy: "Parlar de treva no és la millor manera de relacionar-se amb un plantejament pacífic", i assegura que no té cap preferència sobre qui serà el proper inquilí de la Moncloa...
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, signa el llibre d'honor de l'ajuntament de Molins de Rei / EUROPA PRESS


El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha recriminat al president espanyol en funcions, Mariano Rajoy,  el llenguatge utilitzat en fer servir la paraula 'treva' per referir-se a les relacions amb Catalunya i li ha contestat que el que espera del govern espanyol en funcions és "que no generi disfuncions i funcioni". En una visita a la Fira de la Candelera a Molins de Rei (Baix Llobregat), el president ha lamentat el llenguatge " poc adient" fet servit per Rajoy aquest dissabte al parlar de 'treva' i li ha dit que aquest "no és un llenguatge idoni" per referir-se a un " procés democràtic i pacífic".
Puigdemont no ha entrat a valorar  quin seria per a ell el millor govern espanyol però ha constatat que actualment hi ha "desgovern" i que, a més, "no sembla que a curt termini hi hagi voluntat de fer un govern que resolgui els problemes de la gent". "La història recent de les relacions entre Catalunya i l'Estat demostra que és indistint qui governi: les formes canvien però quan es tracta de tenir sensibilitat i d'atendre les demandes democràtiques de la majoria parlamentària de Catalunya, les respostes d'uns governs i d'altres són força similars".
El dirigent de Convergència ha assegurat que aquesta situació genera una " preocupació important" als sectors econòmics europeus i ha afegit que després de tants anys dient que la preocupació la generaven els sobiranistes, ara és "la incapacitat de la política espanyola per gestionar la complexitat i proposar un govern sòlid que comenci a governar", per la qual cosa ha exigit un "exercici de responsabilitat".