L'origen del Carnaval...Festes de Carnaval n' hi ha gairebé a tots els municipis de Catalunya...

Alguns historiadors remunten els orígens del Carnaval en les festivitats de les antigues Sumèria i Egipte, fa més de 5000 anys. 
Posteriorment va prendre forma de bacanals en honor de Bacus a l'Imperi romà, déu del vi, i des d'allà es va expandir per arreu d'Europa. Se suposa que la paraula "carnaval" deriva del terme llatí "carnelevarium", que significava "treure la carn" i que es referia a la prohibició religiosa de menjar carn durant els quaranta dies que dura la quaresma.

A l'Edat medieval, tan inflexible pel que fa al compliment de les normes religioses i la persecució dels qui no les respectaven, va renéixer el carnaval tal i com l'entenem a dia d'avui. En aquesta època, es celebrava amb jocs, banquets, balls i diversions en general, amb molt menjar i molta beguda, amb l'objecte d'afrontar l'abstinència dels dies posteriors amb el cos ben enfortit i preparat. 


A l'època de la reconquesta ja era costum disfressar-se i gastar bromes a l'espai públic en determinats dies de l'any.
 Més tard, en diferents èpoques, van venir les prohibicions de les màscares o directament la prohibició de la celebració. Així ho va fer Franco l'any 1937, fent gairebé desaparèixer la festivitat a tot l'estat espanyol. Si bé en algunes poblacions se seguien celebrant mig d'amagat, els hi faltava la part més més essencial de la festa: la rauxa i la disbauxa.

 Va ser cap als anys 70 quan poc a poc molts municipis, amb la iniciativa popular -i la complicitat dels ajuntaments- van anar recuperant la festa en la seva vessant més transgressora. Ara, any rera any, és ser un dels moments més esperats dins el calendari municipal...

http://www.quadernsdebitacola.com/2015/02/millors-carnavals-de-catalunya.html#.VrUJGGTxyko