Pequín tria Catalunya per crear el primer Centre de Medicina Tradicional Xinesa que es fa fora de l’Àsia. Una oportunitat per a l’intercanvi cultural, en un país obert al món.


Un dels projectes que desenvoluparà aquest Centre de Medicina Tradicional Xinesa serà la creació d’un Màster per a metges interessats en aquesta branca medicinal que s’impartirà en col·laboració entre 

la Universitat de Barcelona i


la Universitat Pompeu Fabra - ( UPF )


 i la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Pequín, 

fet que comportarà l’arribada a Catalunya de nous estudiants a nivell internacional.

L’acord l’ha signat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, amb representants del govern de Pequín, hospitals, universitats, centres de recerca i empreses xineses que conformen aquest consorci. Es tracta d’un projecte impulsat des de la conselleria d’Empresa i Coneixement, mitjançant l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ -Catalonia Trade & Investment- i la Secretaria d’Universitats i Recerca.


L’impuls de la medicina tradicional xinesa en els àmbits de l’ensenyament superior es complementarà amb la creació de noves línies de recerca relacionades amb aquest àmbit, que es duran a terme al centre de recerca IDIBAPS.    


 L’objectiu és aplicar el coneixement científic occidental per validar els principis i aplicacions de la medicina tradicional xinesa.

 Un nou ecosistema que es completarà amb la creació d’un centre cultural que faci difusió d’aquest tipus de medicina mil·lenària i amb l’obertura d’un institut d’assistència i suport en el reconeixement i l’ús de les herbes utilitzades en medicina tradicional xinesa a Catalunya.