Puigdemont als cònsols: "Caminem cap a la independència i a vostès se'ls gira feina"

El conseller Raül Romeva, dirigint-se als cònsols.
El conseller Raül Romeva, dirigint-se als cònsols.   |   DIPLOCAT
El nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, té clar que un dels factors clau en el procés constituent català és el reconeixement exterior. 
Amb aquest ànim, aquest dijous s'ha trobat amb el cos consular acreditat a Barcelona, davant del qual ha deixat anar un missatge d'alt voltatge polític: 
"Ja saben que aquest país camina cap a la independència, i per tant a vostès se'ls girarà feina."
La trobada amb el cos consular és habitual. 
Però, si fins ara s'utilitzava un llenguatge més o menys metafòric, el nou president ha optat enguany per ser ben nítid en el seu missatge independentista: "Les polítiques que durem a terme seran les polítiques per construir un Estat. I si no els relleven del càrrec, vostès ho veuran. Sentint-se uns privilegiats."

Puigdemont, així mateix, també s'ha ofert "personalment" als diplomàtics per explicar-los de primera mà "tot allò que no entenguin", alhora que els ha demanat que "tranquil·litzin" les empreses que puguin veure el procés constituent català amb neguit. "Ho farem bé", ha sentenciat.

Conjuntament amb Puigdemont, també eren presents a la recepció el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget. El degà del cos consular a Barcelona, el paraguaià Juan Alfredo Buffa, ha optat per no entrar en el debat polític.
COMENTARIS:

fa 15 hores
Molt ben dit, Molt Honorable President. Les seves paraules han transmès confiança al Cos Consular. No podia ser d'altra manera.

Els ulls em giravolten. fa 16 hores
"Les polítiques que durem a terme seran les polítiques per construir un Estat. I si no els relleven del càrrec, vostès ho veuran. A aquest fet jo el qualifico de contundent i d'anar per feina. Magistral!

anna fa 10 hores
MH president Puigdemont, em continua sorprenent molt positivament. Gràcies! Malgrat que com a gironina mai no el vaig votar. Flipo