Puigdemont demana exportar el català com a llengua internacional. "L'Estat espanyol ha dimitit de la seva obligació constitucional de destinar protecció a la llengua catalana"

Puigdemont als premis Martí Gasull de Plataforma per la Llengua.
Puigdemont als premis Martí Gasull de Plataforma per la Llengua.   |   EP
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat la defensa del català a l'acte de lliurament del Premi Martí Gasull i Roig, en què ha afirmat que "hem de protegir el català, vacunar-lo contra vulgaritzacions i exportar-lo com a llengua internacional".
A la cerimònia de lliurament del guardó, amb el qual la Plataforma per la Llengua ha reconegut la tasca del grup Supermercats Bonpreu-Esclat per utilitzar el català amb normalitat en tots els aspectes de la seva activitat, Puigdemont ha sostingut que "els catalans hem comprovat que el futur de les llengües depèn dels seus parlants, per això hem resistit a segles de menyspreu i amenaces".

"L'Estat espanyol ha dimitit de la seva obligació constitucional de destinar protecció a la llengua catalana", ha lamentat, i ha cridat a criticar les polítiques nocives, com les que han amenaçat el català a la Franja i el País Valencià, i ha afegit que vol una república que no exclogui ningú i que, a més d'etiquetar en català, etiqueti en 300 llengües més.