"Sense independència hi ha decadència"..Tenir la clau de la caixa és poder garantir el benestar dels ciutadans..Així ho ha assegurat el president de la Generalitat...

Carles Puigdemont, que ha avisat que ...

"si no controlem els nostres recursos econòmics i les eines que permeten la distribució de la riquesa i que poden frenar els efectes de la recessió, no ens en sortirem. 
Sense independència hi ha decadència"


ha afirmat en una entrevista a 8TV. 


Puigdemont ha exemplificat aquesta situació amb la llei de dependència, que a parer del president, "ens ha arruïnat perquè l'estat no ens ha ajudat".

En aquest sentit, Puigdemont ha explicat que "davant d'una situació d'emergència social i econòmica", Catalunya ha de tenir totes les eines per donar resposta als problemes dels seus ciutadans, amb seguretat jurídica i "aprofitant fins a la darrera lletra de les competències constitucionals que tenim ara per atendre de la millor manera possible els serveis que avui podem prestar, i que ningú no pateixi, que ho farem bé".

El president ha donat garanties que aquest procés de transició al nou Estat es pot fer en els mesos que marca el full de ruta, de manera que "d'aquí a 17 mesos, Catalunya estarà en condicions de ser una República independent", ha assegurat Puigdemont, que ha deixat clar que "aquest procés va començar a les urnes i acabarà a les urnes, perquè els ciutadans decideixin si accepten o no que posem a disposició dels catalans un Estat que ha de funcionar millor que l'Estat actual".

Ara bé, aquest procés de construcció de l'Estat es farà "des de l'apel·lació al diàleg en tot moment, perquè no se'ns ocorre una altra manera de fer entendre a l'Estat espanyol i a la comunitat internacional que estem disposats a ser solidaris amb el deute espanyol, que som un soci fiable per a la UE, i això s'ha de fer de forma dialogada, parlat o per força", ha reblat. En relació a aquesta qüestió, Puigdemont ha argumentat que els catalans no volen un trencament total amb Espanya, com s'assegura des de l'unionisme, i ell mateix ha dit que "em sento molt vinculat a la cultura espanyola i a molts elements econòmics, culturals i patrimonials d'Espanya, però en algun moment haurem de desconnectar".
"Còmode amb la CUP" 

Pel que fa a la relació amb la CUP, soci prioritari que ha de garantir l'estabilitat parlamentària, Puigdemont ha assegurat que està molt tranquil amb aquest soci perquè "compliran el pacte, un pacte molt bo per a nosaltres, absolutament compatible amb el programa de Junts pel Sí". En aquest sentit, Puigdemont ha explicat que se sent "molt còmode amb la CUP", per contrast amb "la incomoditat que com a convergent em va generar el pacte amb el PP", durant la presidència de Jordi Pujol.

Finalment, Carles Puigdemont ha desmentit algunes informacions publicades que asseguraven que s'ha apujat el sou: "És rotundament fals, els consellers i el president d'aquest exectutiu cobraran exactament el mateix que cobrava el president Artur Mas i els seus consellers".