Puigdemont recorda que Juncker es va reunir amb Kosova, independent a través d'una DUI

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha mostrat convençut que els representants de la Unió Europea i la Comissió Europea el rebran en un futur, igual que van rebre el primer ministre de Kosova, que ha recordat es va constituir com un estat independent a través d'una declaració unilateral d'independència (DUI).
Puigdemont ha respost d'aquesta manera al líder del PP, Xavier García Albiol, que en la sessió de control al Parlament l'ha acusat de mentir i de fer “el ridícul” en presentar-se a Brussel·les com si fos el president d'un país i per no haver estat rebut per cap representant europeu després que els representant permanent davant la UE, Amadeu Altafaj, demanés audiència. Puigdemont ha respost que el president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, es va reunir fa uns dies amb el primer ministre de Kosova, que “ho és ” després d'aconseguir la independència “a través d'una declaració unilateral d'independència”. I ha reiterat, com ja va dir dilluns durant el seu viatge a Bèlgica, que quan arribi el moment,Juncker tindrà “raons bastant poderoses” per reunir-se amb el President de Catalunya.
Puigdemont ha negat haver demanat una reunió amb Juncker, però sí ha reconegut que Altafaj “monitoritza la possibilitat d'una entrevista” de forma permanent.
Albiol ha demanat a Puigdemont “prudència i equilibri” a l'hora de fer “segons quin tipus de comparacions”, referint-se a l'evocació que el president ha fet de Kosova.
Puigdemont ha respost que qui fa el ridícul és Espanya, que ha recordat va haver de cessar l'ambaixador de Bèlgica “per gandul”. I també ha considerat que fer el ridícul és que la Unió Europea t'hagi de multar per no complir l'objectiu de dèficit .