[Vídeo] Espanya hauria ajudat Hitler a fugir a l'Argentina segons un documental d'History Channel .700 documents de l'FBI alimenten la teoría que el dictador no va morir al búnker a Berlín

History Channel sostenta la teoria que Hitler no va morir a Berlín sinó que va aconseguir escapar amb l'ajut de l'Espanya de Franco. Defensa la història amb prop de 700 documents desclassificats per l'FBI l'any 2014. Aquests papers contenen informació sobre la investigació secreta que ha fet dels Estats Units després de la Segona Guerra Mundial per assegurar-se que Hitler estava mort. Segns alguns experts, certes dades han creat dubtes.
De fet, hi ha una nota pertorbadora escrita a mà pel llegendari director de l'FBI J. Edgar Hoover: "Els oficials de l'Exèrcit dels Estats Units a Alemanya no troben el cos d'Hitler ni hi ha cap font fiable que pugui assegurar que Hitler és mort." I afegeix: "Hi ha una possibilitat que sigui viu." A més, es van trobar un túnel soterrani que sortien del búnquer a Berlín. Hi ha tot un capítol dedicat a aquesta possibilitat, que intenta explorar tots els angles de la versió oficial. Podria ser, doncs, que a través de Galícia, Hitler fugís cap a Argentina gràcies als aliats franquistes. El capítol titulat 'Ratlines' (El camí de les rates) és el mot que van usar els aliats per descriure la xarxa de camins secrets d'escapament que havien muntat els nazis, un dels quals acabava a Vigo, amb un gran palau.

Al documental, un historiador gallec parla (en gallec) amb les investigadors del documental i els explica que molts militars nazis van ser acollits a Vigo on se'ls oferia una nova identitat.
Aquí hi ha la pàgina oficial de la sèrie documental, malgrat que encara no es pot veure des de localitzacions europees. Tot i així, un usuari ja ha penjat el capítol a youtube.http://www.directe.cat/noticia/498445/video-espanya-hauria-ajudat-hitler-a-fugir-a-l-argentina-segons-un-documental-d-history-ch