Oriol Mitjà Villar... metge , investigador,català i...una GRAN persona...amb experiència en estratègies per a l'eradicació de malalties tropicals de la pell desateses. Actualment treballa a l'Institut de Salut Global de Barcelona i al Centre Mèdic de Lihir a Papua Nova Guinea. També és consultor tècnic de l'Organització Mundial de la Salut.
En els últims 6 anys, el Dr. Mitjà ha portat a terme una recerca transformadora sobre diagnòstic i tractament del pian, una malaltia crònica i debilitant causada per treponema. Els seus estudis han estat publicats a revistes científiques prestigioses i ha rebut diversos guardons, incloent el Premi Príncep de Girona 2013. 
El Dr. Mitjà va cursar Medicina a la Universitat de Barcelona (2004), va completar la seva residència en malalties infeccioses (Barcelona, 2010) i va obtenir un Diploma de Higiene i Medicina Topical (Londres, 2010) i un doctorat en Medicina (Barcelona, 2012). 

https://www.isglobal.org/ca/person?p_p_id=viewpersona_WAR_intranetportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_col_id=column-3&p_p_col_count=2&_viewpersona_WAR_intranetportlet_struts_action=%2Fview%2FpersonaView&_viewpersona_WAR_intranetportlet_personaId=2101Una greu infecció de la pell comença a desaparèixer del món amb el pla dissenyat per un jove metge català

Oriol Mitjà va demostrar com eradicar en 48 hores i amb una sola píndola la malaltia de pian, que afecta 100.000 nens cada any


http://www.lavanguardia.com/vida/


"On acaben els camins": Oriol Mitjà hi explica la seva lluita per eradicar la malaltia de Pian