Coamentaris a : Un referèndum, millor que no pas unes eleccions, perquè la pregunta és clara i ningú no pot escapolir-se’n ... (com va fer CSQP a les últimes).


 
Miquelet
l'Hospitalet de Llobregat
Soci
29/09/2016 20:11

Si es fixa per exemple un 55% de participació mínima. Quina importància tindria la quantitat de NOS sempre que fossin menys que els SI? Per mi com si n'hi haguessin l'1%

Algú com tu
Soci
29/09/2016 19:44
La trampa del "si no vota el 'no', aleshores no val".

1. Fem un referèndum!

2. Com sabrem si vota el "no"? Si a la votació apareix un 5% de "no", aleshores és vàlid o no? Quin percentatge de "no" cal per donar per vàlid el referèndum?

3. Com ho sabrem? mmmm.... doncs...fent un referèndum...

4. Doncs fem un referèndum (tornem al punt 1)

OBSERVACIÓ:

Si a Catalunya no hi hagués ni un sol unionista i tothom fos independentista, aleshores el referèndum MAI seria vàlid perquè no hi hauria cap vot de "no"?

CONCLUSIÓ:

El que dóna legitimitat és assegurar que tothom té la INFORMACIÓ disponible i l'OPORTUNITAT de votar. I prou. A partir d'aquí, qui decideixi no votar... no hi serà comptat.


 
Damon
la Garriga
Soci
29/09/2016 19:34
Discrepo. Està clar que que l'ideal és que tothom se senti interpel·lat i participi en un referèndum de Sí/No, però si els del No s'abstenen, el resultat també ha de ser vàlid i acceptat. No es pot facilitar el boicot més que la pròpia convocatòria.