Només un 3% de les pel·lícules es poden veure en català...el 97% de les pel·lícules no es doblen al català .La Plataforma per la Llengua denuncia 'la discriminació' de la llengua catalana al cinema ...

Només un 3% de les pel·lícules es poden veure en català. Segons la Plataforma per la Llengua, aquesta xifra posa de manifest "la discriminació" que pateix la llengua catalana al cinema. L'entitat considera que aquest fet és una "anomalia única" si es compara amb altres "mercats lingüístics". 

La Plataforma demana que es puguin escollir més pel·lícules en versió catalana "en igualtat de condicions en què es projecten en versió espanyola". En aquest sentit, l'ONG del català reclama a les empreses distribuïdores i a les gestores de sales de cinema que"ens permetin escollir el cinema en la llengua pròpia del nostre país, a tots els territoris de parla catalana"

D'altra banda, l'entitat denuncia que els films que es doblen al català es promocionen "molt menys que en espanyol", es projecten en sales "més petites o mal ubicades" i s'estrenen en menys poblacions. 

Els cinemes Texas, un bastió del cinema en VOSC
Precisament aquest mes de setembre, els Texas (Barcelona), especialitzats en el cinema de reestrena en versió original subtitulada en català (VOSC), celebren el seu segon aniversari. Des del 18 de setembre de 2014, han projectat 285 films en VOSC i 91 pel·lícules infantils doblades en català.  


http://www.racocatala.cat/noticia/40052/97-pellicules-no-doblen-catala