Un vídeo d’un canal dels EUA sobre la independència de Catalunya rep 48.000 visites en 24 hores a You Tube


Seeker Daily és un canal nord-americà de You Tube creat el 2013, que té un 1,5 milions de subscriptors i que acumula més de 240 milions de visItes, que intenta respondre a través de reportatges àgils i de poca durada a les preguntes que moltes persones es fan sobre diferents temes socials i polítics, i sobre el que s’explica a les notícies. Ha dedicat milers de reportatges a diferents temes, i ara en dedica un altre a Catalunya amb el títol “What Is Life Really Like In Catalonia”, (com és viu realment a Catalunya) amb una estelada com a portada. El reportatge publicat ahir, dia 10 d’agost, ja ha aconseguit prop de 50.000 visites en menys de 24 hores.
De fet no és el primer reportatge que dedica a Catalunya, el setembre del 2015 ja n’hi va dedicar un amb el títol de “Why Catalonia Wants Independence From Spain” (per què Catalunya vol la independència d’Espanya) i a l’octubre del 2015 un altre amb el títol de “How Powerful is Catalonia”(com de poderosa és Catalunya)
Encara que es diuen algunes inexactituds, el reportatge recorda que Catalunya té la seva pròpia llengua i cultura, i que és econòmicament molt forta, que la seva taxa d’atur és molt inferior a la d’Espanya, que és un destí turístic de primer ordre perquè disposa d’un paisatge mot variat, i que Barcelona és una capital cosmopolita i atractiva. També diu que una majoria de catalans volen la independència( parlen d’un 80%) i que els impostos que paguen els catalans es reparteixen per altres comunitats i no retornen a Catalunya.

El vídeo ha provocat ja una marcada reacció, i ja ha rebut un munt de comentaris, alguns negant que Catalunya tingui dret a la independència dient que és una regió espanyola més, o que Madrid és molt més forta econòmicament que Catalunya, o que els independentistes no són majoria, però també molts comentaris favorables a la independència.