Greenpeace, en alerta davant del projecte de BCN World...com una de les principals amenaces a la costa de l'Estat...lamenta que.... les administracions locals de la zona estiguin dedicant esforços i recursos a aquest projecte “en comptes d'invertir en accions sostenibles i un turisme de més qualitat

L'organització ecologista inclou el projecte previst a Vila-seca i Salou com una de les principals amenaces a la costa de l'Estat

 No descarten afegir-se a les mobilitzacions al territori en contra si finalment tira endavant

L'entitat ecologista Greenpeace s'afegeix també a l'oposició al projecte de complex d'oci i joc previst entre Vila-seca i Salou, el conegut popularment com a BCN World. L'ONG ha inclòs aquesta iniciativa en la seva llista de principals amenaces a la costa tant mediterrània com de l'Atlàntic sud. Així es conclou en l'últim informe de l'Observatori de la Sostenibilitat elaborat per Greenpeace, que reflexiona sobre els canvis en l'ocupació del sòl a la costa en les últimes dècades.
“Es tracta d'una nova pressió d'infraestructures en una zona que ja està prou antropitzada”, destaca el responsable de Costes de Greenpeace, Julio Barea. En aquest sentit, fonts de l'organització ecologista recorden que en aquest mateix espai ja s'hi troba el parc temàtic Port Aventura, ciutats com Salou i el polígon químic. “És cert que no és un projecte que es faci a primera línia de mar, però moltes infraestructures i serveis associats suposaran una pressió afegida”, hi afegeix.
Greenpeace, però, dóna poca credibilitat al futur del projecte. “És una altra bombolla especulativa com les que es van plantejar als Monegros o a Madrid, amb l'Eurovegas”, subratlla el responsable de Costes de l'ONG. Tot i això, fonts de l'entitat asseguren que estaran “molt atents” a l'evolució del projecte. “No descartem sumar-nos a alguna iniciativa en contra al territori”, va assegurar Barea. Greenpeace lamenta que la Generalitat i les administracions locals de la zona estiguin dedicant esforços i recursos a aquest projecte “en comptes d'invertir en accions sostenibles i un turisme de més qualitat”, assegura Barea. L'entitat també assenyala que Catalunya és una de les comunitats on la costa presenta un nivell més alt d'urbanització.
Tramitació
L'avís de Greenpeace se suma a d'altres ja fets per entitats com ara Ecologistes en Acció i la Plataforma Aturem BCN World, que ha tornat a al·legar contra el pla director que permetrà el desenvolupament del consorci recreatiu turístic (CRT). La plataforma, a més, treballa per emprendre accions judicials amb els propietaris expropiats als vuitanta. El pla director, per la seva banda, va acabar el termini d'exposició pública a finals del mes passat i es troba en període d'audiència als dos ajuntaments afectats, Vila-seca i Salou.


http://www.elpuntavui.cat/barcelona.html