La COPE pressiona per fer-se amb les freqüències de Ràdio Estel, davant la possibilitat d'acabar amb l'única veu nacional-catòlica catalana que pot donar suport al procés...

El posicionament favorable al procés de l'antiga direcció liderada pel Cardenal Lluís Martínez Sistach podria tenir els dies comptats. La complicada gestió econòmica dels darrers anys a causa de la crisi econòmica ha provocat una situació complicada que l'Arquebisbat de Barcelona no podria assumir. La debilitat actual ha facilitat que la pressió dels grups radicals catòlics i de l'Opus Dei tinguin una via per apoderar-se d' Ràdio Estel, que en el darrer EGM registrava només 9.000 oients diaris.

Contactes amb la COPE

Davant la possibilitat d'acabar amb l'única veu nacional-catòlica catalana que pot donar suport al procés, la cadena COPE ha començat a establir converses amb representants de l'Arquebisbat i responsables de Ràdio Estel per controlar les 12 freqüències i expandir el missatge unionista a tot el territori català.
12 freqüències clau


El vistiplau final d'aquesta operació l'ha de donar el Consell Audiovisual de Catalunya, qui ja en el seu moment va facilitar que el Grup Planeta adquirís les llicències del grup de comunicació Teletaxi. Una concessió que més espai mediàtic al discurs unionista en un moment on el procés enceta els mesos claus.

Alguna altre solució és possible?

En ple procés cap a la independència no ens podem seguir perdent freqüències del país i que aquestes passin a mans de lobbys de comunicació manifestament contraris al procés d’autodeterminació.
Esperem que el Govern i el CAC trobin una solució a la situació. Gent disposada a mullar-se per donar una sortida catalana a Ràdio Estel n’hi ha.