SOS per les Rambles ... desapareguin les tendes de “gelats, gofres i tristos 'souvenirs'”...Que torni, doncs, la flor..però que la venguin les floristes, no altra gent furtiva...“Afirmar que a Barcelona no hi ha hagut col·lectiu més conflictiu i difícil que el que formen els anomenats 'manters' no és xenofòbia. Simplement és dir la veritat”

El periodista Arturo San Agustín ha encoratjat els polítics a “prendre's seriosament les Rambles” perquè esdevingui un “nou barri habitat i no només utilitzat” com un reclam turístic. “Que torni la flor a la Rambla”, ha reivindicat l'escriptor al pregó que va llegir durant el lliurament de premis de l'entitat Amics de les Rambles, al saló Consell de Cent de l'Ajuntament.
"Confesso que sospitava que la excel·lentíssima senyora donya Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, havia donat ordre de no deixar-me entrar en el seu ajuntament. Potser, doncs, ha estat la Rambla la que ha fet possible que ara em trobi aquí, entre vosaltres", ha exposat.

“O al fet que, amb tantes visites a l'ONU, a la senyora alcaldessa se li va oblidar ordenar a algun propi que em prohibissin l'entrada al seu ajuntament”, ha afegit.

"Permetin-me principiar dient que la Rambla és l'únic espai urbà barceloní que ens permet als vianants barcelonins passejar sense por a acabar en un hospital per gentilesa d'algun ciclista, aquesta espècie urbana excessivament protegida, molts dels exemplars dels abusen diàriament d'aquesta protecció. Parlo, és clar, de la Rambla durant el dia, perquè a la nit la Rambla és una altra cosa", ha indicat...


    Que torni, doncs, la flor, a la Rambla, al centre de la Rambla i que desapareguin aquests gelats, gofres i tristos 'souvenirs' que han substituït els ocells i altres animals que ara, alguns, anomenen mascotes”, ha demanat San Agustín, alhora que ha denunciat la venda ambulant il·legal que prolifera al centre de Barcelona.

    “Tampoc a la Rambla s'ha d'acceptar la competència deslleial. Que torni la flor de la Rambla, però que la venguin les floristes, no altra gent furtiva”, ha dit el cronista. “Afirmar que a Barcelona no hi ha hagut col·lectiu més conflictiu i difícil que el que formen els anomenats 'manters' no és xenofòbia. Simplement és dir la veritat”, ha assegurat.

    Arturo San Agustín ha afegit, en aquest sentit, que “l'espai públic és de tots” i “hem de defensar-lo d'algunes demagògies i populismes oficials que segueixen confonent l'acció de govern amb l'activisme polític i que els mitjans de comunicació amplifiquen tan generosa com inconscientment”.

    El periodista ha lamentat que
    “tots els alcaldes de Barcelona diuen o afirmen que la Rambla és el passeig de la ciutat, però ningú es pren seriosament aquesta frase”. “Tant de bo que els polítics actuals i futurs es prenguin seriosament la Rambla”. San Agustín ha conclòs el seu pregó expressant que “molts barcelonins” esperen veure “un nou barri a Ciutat Vella anomenat Rambla”.