Entre l’any 10 aC i el segle VI dC, els ciutadans engolien aquest mol·lusc de gust exquisit en grans quantitats i eren grans consumidors d’anxoves, figues i raïm. No eren gens aficionats als cargols. En canvi, els gasteròpodes tenien molt d’èxit als segles XVII i XVIII: al Born se’n menjaven molts. Però si ha un aliment que s’ha mantingut inderrocable al llarg dels segles, des dels romans fins a l’actualitat, és la sardina. Que aquestes eren les predileccions gastronòmiques dels nostres ancestres no és cap hipòtesi: ho proven les escates, espines, pol·len, mol·luscs, insectes, minerals, metalls, ossos i llavors, entre moltes altres restes orgàniques, que hi ha sota el paviment de la ciutat...
En aquest Blog hi trobareu informació relacionada amb CATALUNYA, el català, amb la salut,(entesa com un benestar físic, psíquic i social),música,art i temes que consideri interessants. Hi trobareu enllaços a diaris digitals del nostre país , i un enllaç a les festes que es fan arreu, per poder decidir a on anem el cap de setmana.(Confio que us sigui d'utilitat )- El món s’adobaria bé tot sol només que cadascú fes el seu deure amb amor, a casa seva”. J Maragall. -Reflexionem-hi!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada