La revista ‘Nature’ deixa Catalunya com un món a part d’Espanya . La publicació afirma que el Principat ha aguantat la crisi molt millor que la resta de l'Estat

El nombre de beques d'investigació de la UE aconseguides per Catalunya són superiors a la resta de l'Estat sumat

En aquest sentit, la publicació fa èmfasi en les 180 beques que Catalunya ha aconseguit del Consell Europeu de Recerca (ERC, en les sigles en anglès), l’organisme de la UE per repartir fons per investigació, i afirma que és una quantitat “més gran que les altres 16 comunitats autònomes espanyoles juntes”. A més, afegeix que el Principat és el quart que més beques d’aquesta institució ha aconseguit, només darrere de Suïssa, Israel i els Països Baixos.

Diverses delegacions de governs d'arreu del món visiten Catalunya buscant el seu "secret"


L’article també analitza de manera detallada l’impacte de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) de la Generalitat per “l’èxit” en la recerca al país. A més, explica que segons el secretari d’Universitats del Govern, Arcadi Navarro, ja són diverses les delegacions de governs estrangers les que han visitat el país preguntant “quin és el nostre secret”. La peça, que ve acompanyada de diversos articles patrocinats per entitats catalanes relacionades amb la recerca, inclou diversos gràfics que il·lustren el potencial del país en R+D+i.