Ramon Carbonell President de la fundació d’empresaris FemCAT, “El procés no ens fa patir, som un país que fem les coses bé”

Quin és el rol que es pot jugar des del món empresarial per contribuir a reduir la taxa d’atur juvenil?
 
Hi ha un desajust entre  l’alta taxa d’atur juvenil, i el fet que les empreses molts cops no aconseguim trobar els perfils de treballadors que necessitem. Per tant, d’entrada, les empreses hauríem de saber explicar a la societat quines oportunitats podem oferir. Moltes vegades, la  vocació de la gent jove sorgeix d’allò que coneix més i per tant, quan coneixes et pots apassionar per alguna cosa.
 
Respecte al creixement econòmic del proper 2017, diversos analistes han alertat que l’efecte d’alguns dels principals vents de cua favorables a l’activitat empresarial desapareixeran o es reduiran. Quines previsions econòmiques i de contractació feu respecte el proper any?
 
D’entrada la nostra economia es una economia a la que li costa generar ocupació, ja que necessita creixements més alts que d’altres per crear llocs de treball, la qual cosa probablement indica una certa inflexibilitat del mercat laboral. Ara bé, els signes que hi ha són clars, en el sentit que l’any que ve serà millor que aquest: en el mercat estatal, tenim govern, i això sempre és una bona notícia. D’altra banda, a nivell internacional, la decisió del Brexit ja s’ha pres, i Estats Units ja té un nou president. Per tant, tot semblaria que el proper any hauria de ser millor que enguany. En aquest sentit, esperem que es segueixi creant ocupació.
 
Quines són les primeres valoracions de FemCAT sobre les novetats dels pressupostos pel 2017?

Resta de l’entrevista al digital @meseconomia  http://www.directe.cat/entrevista/549997/el-proces-no-ens-fa-patir-som-un-pais-que-fem-les-coses-be-1