Setmana de presència de l’independentisme a dues de les ciutats amb més pes financer i polític del món. Si dimarts Brussel·les va acollir una xerrada sobre el procés en neerlandès i amb la presència d’Amadeu Altafaj, avui i demà és a la Universitat de Nova York on se celebrarà un simposi titulat ‘Desafiant Narratives Nacionals: la qüestió catalana i la crisi espanyola’.

La trobada analitzarà la consolidació de l'independentisme dins el context de crisi espanyola

El simposi analitza l’emergència i consolidació del moviment a favor de la independència de Catalunya dins un context espanyol de profunda crisi a diversos nivells. En aquest sentit, es proposa l’objectiu d’explorar les diverses implicacions que té el moviment independentista català en relació a la situació actual d’altres democràcies europees, alhora que ofereix una visió panoràmica de les crisis polítiques i econòmiques que amenacen Europa i Amèrica.

Germà Bel i Carles Boix participaran al simposi

L’historiador i editor Josep Maria Muñoz, que està ara fent una residència docent a aquesta universitat, ha estat l’organitzador de la cita, on també hi participaran una desena d’experts, com ara l’economista Germà Bel o el politòleg Carles Boix. Muñoz ja va impartir una conferència el 20 de setembre al mateix centre titulada: ‘Ecos de 1898: un nou adéu a Espanya?’, on analitzava les arrels històriques de la crisi espanyola en relació a la qüestió catalana.