Convoquen una vaga contra Colau que fa trontollar el seu discurs social La CUP i ERC donen suport a una protesta impulsada per les treballadores del servei de teleassistència de l'Ajuntament per denunciar precarietat laboral

Sou de menys de mil euros al mes

Les treballadores han anunciat que faran vaga els dies 13, 16 i 19 de desembre i de manera indefinida a partir de gener si no canvia la situació. Denuncien que l’empresa que les contracta –l’Ajuntament té externalitzat el servei— les fa treballar en unes condicions precàries. Per exemple, un sou de menys de 1.000 euros, com ha apuntat la regidora d’ERC Trini Capdevila en la roda de premsa on s’ha anunciat la vaga. A més, es queixen que treballen 1.792 hores anuals, cosa que els impossibilita tenir una conciliació laboral satisfactòria, i també que les visites a domicilis s’haurien de fer en parelles i no una persona sola.

Algunes empleades "acaben els dies plorant pels lavabos"

D’altra banda, asseguren que les malalties d’algunes treballadores a causa de la feina que desenvolupen estan empitjorant sense que ni l’empresa contractant ni l’Ajuntament intercedeixin. Fins i tot, la presidenta del comitè d’empresa, Consuelo Espejo, ha explicat que algunes empleades “acaben els dies plorant pels lavabos” i que arran de la precarietat, algunes han deixat la feina tot i saber que no tenen dret a atur i que estan en risc d’exclusió social.

CUP i ERC denuncien que l'Ajuntament no s'ha assegut a discutir

La regidora de la CUP Maria Rovira ha expressat el màxim suport pel col·lectiu i per la vaga i ha explicat que presentaran una proposició a la comissió de drets socials del consistori perquè l’Ajuntament doni suport a la causa de les treballadores del servei. ERC també ha mostrat voluntat de donar un cop de mà a les empleades i la regidora Capdevila ha etzibat: “Denunciem que l’Ajuntament no s’hagi assegut a discutir”. 


http://www.directe.cat/noticia/554681/convoquen-una-vaga-contra-colau-que-fa-trontollar-el-seu-discurs-social