El parlament aprovarà una resolució en defensa de la ‘inviolabilitat’ de Forcadell ...‘La imputació a la presidència del parlament de responsabilitat penal pels vots i opinions emesos pels diputats, pels acords adoptats pels òrgans de la cambra, vulnera de manera flagrant la inviolabilitat parlamentària’...

El parlament debatrà i aprovarà una proposta de resolució presentada per JxSí i la CUP que càrrega contra el procés judicial obert contra la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, i defensa la seva ‘inviolabilitat’ per la seva condició de parlamentària.

El text, registrat pels dos partits sobiranistes i tramitat per la via d’urgència, després de la declaració de la presidenta davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El text s’abordarà en el Ple de la setmana que ve.

‘La imputació a la presidència del parlament de responsabilitat penal pels vots i opinions emesos pels diputats, pels acords adoptats pels òrgans de la cambra, vulnera de manera flagrant la inviolabilitat parlamentària’, recull el text.

Precisament en la seva declaració, Forcadell va reclamar a la jutge Maria Eugènia Alegret i al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que defensin la seva ‘inviolabilitat’ parlamentària.

El mateix divendres, en una roda de premsa posterior, va esgrimir que la inviolabilitat és un procediment que reconeixen tant les lleis catalanes com les espanyoles i europees, ‘precisament per garantir la llibertat d’expressió dels diputats’...

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-parlament-aprovara-una-resolucio-en-defensa-de-la-inviolabilitat-de-forcadell/