L'operació diàleg ideada pel govern espanyol compta amb la col·laboració entusiasta dels dos grans diaris catalans, contraris al procés però que cobren del Govern català.

La Vanguardia i El Periódico ens prenen per idiotes...La prova l’hem tingut aquest diumenge, La Vanguardia ho supera tot i titula a portada: “El Govern espanyol es planteja un gest amb la llengua catalana”. Anys i anys carregant contra el català, i ara resultarà que el Govern espanyol ens farà un gest històric que farà possible l’encaix de Catalunya dins d’Espanya.
La capçalera del Grup Zeta, El Periódico, tampoc queda curt. Sota la direcció d’Enric Hernández, el diari intenta fer-nos creure que l’Espanya, governada pel PP, ens torna a donar una gran oportunitat.

Sens dubte l’operació diàleg és un gran engany que poca gent està disposada a creure’s, malgrat les pagines i pagines de periodisme unionista que es publiquen. L’operació diàleg és en definitiva una gran mentida mediàtica a la que els partidaris de la tercera via (PSC, En Comú Podem i altres) s’hi aferren desesperadament, i aquesta és una primera victòria de l’independentisme.

Ara toca rematar la feina, les lleis de la transitorietat, pressupostos aprovats i la convocatòria del referèndum. És a dir, guanyar amb la força de la democràcia davant els intents barroers d’impedir-ho.