Com ho impediran els que no volen que fem el referèndum?...Junqueras

En resposta a Oliu (Banc Sabadell) "No s'ha de preocupar en absolut, la intenció és garantir la presència dintre de la UE"


El vicepresident diu que li és igual que lideri el PSOE Patxi López o Susana Díaz perquè mai s'arriba a acords amb els socialistes
 
Junqueras ha argumentat que l'experiència li ha ensenyat que "mai s'arriba a acords amb el PP o amb el PSOE", ja que els populars "d'entrada diuen que no i després és no" i els socialistes "diuen que potser sí però segueix sent no igualment". Ha subratllat que fins i tot membres del PSC ho han intentat i alguns han optat per deixar el partit "per continuar sent socialistes". És en aquest sentit que ha dit que li és indiferent si el PSOE l'acaba liderant algú com Patxi López o algú altre com la presidenta andalusa, Susana Díaz.

Junqueras: “Tindrem una bona relació amb el regne d’Espanya”

Sobre la conferència de presidents d'aquesta setmana, Junqueras ha defensat l'absència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè Catalunya, ha dit, vol tenir una relació de bilateralitat per poder abordar el referèndum. En aquest sentit, s'ha queixat que el Govern ha reclamat incloure aquesta qüestió en l'ordre del dia de les relacions amb l'executiu espanyol i la resposta sempre ha estat negativa.

Junqueras: “les decisions sobre Catalunya les han de prendre els catalans

En demanar-li per la possibilitat de celebrar un referèndum a tota Espanya, ha remarcat que en països com Islàndia o Noruega, només van decidir els islandesos i els noruecs, i ha indicat que tot i que li sembla bé que tothom pugui opinar, les decisions sobre Catalunya les han de prendre els catalans. "Imagini's que ara jo hagi de convèncer el PP perquè es voti a tot arreu. Aquesta feina li deixo a un altre", ha ironitzat.

Referèndum, referèndum i referèndum 

Pel que fa a la negociació amb la CUP sobre els pressupostos, Junqueras no ha volgut donar detalls però sí que s'ha mostrat convençut que hi haurà un acord, perquè "és molt més important aprovar els pressupostos i fer un referèndum que una discussió concreta sobre una mica més o menys de fiscalitat". El republicà ha reivindicat que aquests comptes són "molt expansius en polítiques socials" i no es poden comparar amb cap altre pressupost d'una altra administració pública. "Les nostres prioritats són les escoles i els hospitals i ho demostrem amb les nostres decisions", ha reblat.

http://www.directe.cat/noticia/569864/junqueras-com-ho-impediran-els-que-no-volen-que-fem-el-referendum