...contra el discurs victimista d'Anna Gabriel... "Els vostres enemics són el lerrouxisme dels d'ICV/PODEMOS/COMUNS-Colaus i no la burgesia catalana"...

Un dels gats vells de l'independentisme d'esquerres i fundador de Terra Lliure, Fredi Bentanachs, ha escrit una dura carta dirigida a Anna Gabriel i a la CUP. Bentanachs retreu a Gabriel el seu to victimista a l'entrevista que li va fer ahir Pablo Iglesias, líder de Podemos, a Madrid. L'anticapitalista havia dit que "encara hi ha gent que treballa per destrossar-nos" i havia tornat a carregar contra el PDeCAT. La carta és emotiva i carregada de sentiment amb faltes d'ortografia que denoten la veracitat d'una persona autèntica que no va tenir escola en català i que va lluitar-hi, fins i tot, amb armes.


Que no confongui l'enemic
Fredi Bentanachs va lluitar per a la independència quan realment significava nedar en contra de tot i de tothom i ho va fer amb les armes, fundant Terra Lliure. Bentanachs ha mostrat la seva indignació després que Anna Gabriel visités el plató de La Tuerka de Pablo Iglesias. Fredi ha volgut deixar clar que l'Estat sempre ha volgut destruir l'esquerra independentista creant forces espanyolistes d'esquerres: "L'estratègia havia de ser que la CUP aturés al lerrouxisme d'ICV/PODEMOS/COMUNS-Colaus. Autèntics enemics de la CUP creats i alimentats per les clavegueres de l'estat per destruir l'esquerra independentista i ressentir la fràgil unitat de l'independentisme". L'experiència d'en Fredi l'avala i recorda a la CUP que "des que què vàrem fundar el Moviment de Defensa de la Terra (MDT), el comunisme espanyol i el lerrouxisme ens ha volgut destruir a l'esquerra independentista".
Bentanachs aprofita per fer un toc d'atenció a la CUP: "no vàrem sortir al carrer milions de persones durant cinc anys per uns pressupostos socials ni per un líder lliberal, sinó per aconseguir la independència i recuperar les llibertats perdudes".
Un 'artefacte' que és un insult
Bentanachs s'enfada recordant que Anna Gabriel va dir que Junts pel Sí era artefacte per a destrossar-los i, sobre artefactes, en Fredi també en sap: "dius que JpS era un artefacte que va voler destruir a la CUP com ens compacta. Dues apreciacions: La paraula artefacte és insultant i no és real, la coalició de partits i organitzacions què forma JpS va ser creada com a coalició cap a la independència". A més, l'ex de Terra Lliure recorda que la CUP també és una confluència de diferents partits i moviments socials com JxSí...