El CNI avisa a Rajoy que la Generalitat i l'independentisme són imparables Els serveis secrets informen que el procés viu una fase determinant... 'El inquietante informe sobre “la verdad” catalana que el CNI ha enviado a Rajoy'

El periodista Carlos Dávila explica en el seu article 'El inquietante informe sobre “la verdad” catalana que el CNI ha enviado a Rajoy' les preocupacions dels serveis secrets que notifiquen al president del Gobierno que la situació de l'independentisme és molt millor del que vénen els mitjans de comunicació i les forces unionistes.

La guerra bruta no té resultat, segons informa Es Diario en un reportatge d'investigació, la societat civil i la Generalitat es mantenen imparables en el seu camí per fer possible el referèndum d'independència que proclami la República catalana.
 
Segons relata el periodista Dávila, els serveis d'intel·ligència han notificat en diversos informes que malgrat el bloqueig que pot impedir el referèndum, Puigdemont i el Govern tirarien endavant una fórmula alternativa que permetés posar les urnes i fes vinculant el resultat.
 
Molt bona estratègia internacional
 
Una de les delegacions més actives de la Generalitat, la d'Àustria, està recollint molt bons resultats. L'expert en relacions internacions, Adam Casals, està articulant una sèrie de contactes que està propiciant suport a la causa catalana. Països com Holanda, Dinamarca i Noruega ja han manifestat al govern espanyol el seu suport a resoldre la situació a través d'un acord bilateral entre l'Estat i la Generalitat per convocar el referèndum.