"L'assoliment d'un Estat per a Catalunya, inserit en el món de les interdependències europees i de la globalització a escala mundial, pot convertir Catalunya, en una generació, en la Dinamarca mediterrània...

L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat en un article a La Vanguardia que "l'assoliment d'un Estat per a Catalunya, inserit en el món de les interdependències europees i de la globalització a escala mundial, pot convertir Catalunya, en una generació, en la Dinamarca mediterrània".
"És a dir, un país amb alta ocupació i atur testimonial, salaris dignes, un Estat de benestar robust i sostenible, una economia altament innovadora i oberta, una societat basada en el coneixement i la cultura, i una democràcia d'alta qualitat", ha afegit.
Mas assegura amb motiu de l'aniversari del seu relleu al capdavant de la Generalitat, que no es penedeix de la seva decisió i que "tornaria a fer el mateix". En aquest sentit, argumenta que "evitava repetir eleccions i assegurava no posar en perill" la majoria parlamentària; també perquè "sabíem que la direcció d'ERC no volia repetir Junts pel Sí"; i, en tercer lloc, si no hagués renunciat a la presidència, s'hauria assenyalat CDC i a ell mateix "com la baula inestable i feble d'una cadena que es trencava pel nostre egoisme i el nostre afany d'aferrar-nos al poder".

També es mostra convençut que "si aquesta vegada la CUP no falla i s'aproven els Pressupostos, els pròxims mesos han de donar sentit a tot el que s'ha fet en els darrers cinc anys". D'altra banda,
veu "normal" que Espanya vulgui retenir Catalunya, però no veu "tolerable, ni democràtic ni admissible" que "es persegueixi judicialment" els dirigents catalans que han impulsat el procés, en referència al seu procés judicial, de Joana Ortega i d'Irene Rigau.

El líder del PDECAT diu que "anirem a judici hi entrarem amb la cara ben alta. Orgullosos d'haver sabut interpretar
un sentiment molt transversal a Catalunya com és el del nostre dret a decidir. Convençuts que tornaríem a fer el mateix, perquè posar urnes com un vehicle de llibertat d'expressió no pot ser mai delicte en un Estat democràtic".

"I disposats a passar per un judici polític que si acaba amb una sentència contrària, serveixi per deixar clar que
els interessos d'un país són més importants que els d'un partit o els d'una persona", conclou.

http://politica.e-noticies.cat/mas-diu-que-la-independencia-pot-convertir-catalunya-en-la-dinamarca-mediterrania-107502.html