No crec que funcioni. No arregla el problema principal, i fins i tot l'empitjora: la inseguretat jurídica de qui lloga el pis. Qui s'atrevirà a llogar per deu o quinze anys si sospita que el govern pot congelar els lloguers? Qui llogarà per 5 anys si el llogater li pot rellogar el pis sense saber-ho? A mi em sembla que quan més difícil se li posi al que lloga més habitatge desapareixerà del mercat de lloguer.............. Comentari a : La Generalitat intentarà regular els lloguers creant un índex de referència dels preus ...

Dolors Suarez Miquela
Barcelona
Soci
17/01/2017 19:07
Així es que paguem mes pel IBI, mes per IRPF..... i si ens deixen de pagar pel que sigui, ens ho fan malbé, etc.... ens ho retornareu????


triomf
Soci
17/01/2017 22:05
Preus recomanats? Em sembla a mi que aquesta iniciativa xocarà frontalment amb la llei de defensa de la competència.


Markus
Soci
17/01/2017 20:47
Una errada monumental! Això provoca el deteriorament dels edificis i els barris perquè els propietaris no tenen incentius per a millorar-los i renovar-los, és de primer d'economia.

joebcn
Barcelona
Soci
17/01/2017 19:29
Això vol dir que qui hagi invertit en un pis de luxe, dirigit a estrangers d'alt poder adquisitiu pensant en treure'n una determinada rendabilitat ara es veurà penalitzat? La política de control de preus s'ha intentat en moltes ocasions amb resultats desastrosos. Només haurien d'incentivar més el lloguer de pisos, per tal que més propietaris es decidissin a posar el seu en lloguer. Això augmentaria l'oferta de pisos i faria baixar-ne el preu.


Fisas
l'Hospitalet de Llobregat
Soci
17/01/2017 20:28
Moltes mesures pels que posem en lloguer els pisos, pero poca resposanbilitat pels que el lloguen. Que parlin dels contractes antics que paguen un lloguer ridicul, pero IBI és una locura. Esperem com be diuen es tingui en compte.Demagog
Girona
Soci
17/01/2017 22:33
Aplicar polítiques intervencionistes sempre és mala idea, però aquestes que ho son tant a més sempre acaben tenint l'efecte contrari al buscat. Els mercat, i més encara l'immobiliari, és massa complex.

Sabeu que és el que no falla mai per abaixar els preus? doncs augmentar l'oferta. El que s'hauria de fer és donar garanties i incentius als qui posin immobles a lloguer. S'ha de facilitar que tot el parc immobiliari que avui dia està fora de mercat surti a la llum.

Si no es volen donar incentius, perquè això de donar facilitats als que tenen propietats no és ni progre ni revolucionari, com a mínim és pot posar (més) entrebancs a que els pisos segueixin buits. Però sempre he pensat que és més efectiu incentivar que penalitzar.

Si amb les penalitzacions que es tenen per tenir habitatges buits, encara hi ha gent que prefereix no llogar i pagar, per alguna cosa deu ser, potser hauriem de començar a treballar per aquí. Perquè els que és segur és que limitar-los els ingressos no els acabarà de convencer a fer-ho.

Per cert, segurament una altre conseqüència serà un nou descens en la compra venda d'habitatges tornant a enfonsar el sector. Per que es pensen que s'estan comprant habitatges avui dia? per viure-hi el propietari?


http://www.ara.cat/economia/Generalitat-creara-index-referencia-lloguers_0_1725427612.html