Puigdemont es planteja avançar el referèndum si hi ha inhabilitacions El president trasllada en reunions la possibilitat de precipitar la desconnexió per la judicialització

... l’independentisme no podrà quedar-se de braços plegats si comencen a produir-se inhabilitacions. En l’horitzó, diverses fonts situen la sentència del judici contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, com el punt d’inflexió que pot precipitar-ho tot. ERC i la CUP ja van plantejar al desembre que la possible inhabilitació de Forcadell hauria d’accelerar la desconnexió. Aleshores, la direcció del Partit Demòcrata (PDECat) va demanar no generar “dubtes” sobre el calendari, però ara la idea d’avançar la consulta guanya adeptes també dins de l’antiga Convergència.
“La situació comença a ser insostenible”, opina un diputat del PDECat que veu amb preocupació com s’acumulen les interlocutòries dels tribunals sobre la taula del Govern i dels membres de la mesa del Parlament. Aquest dirigent apunta també un altre argument que afavoreix que s’avanci el referèndum: que l’executiu català “voldrà jugar amb el factor sorpresa” per agafar a contrapeu el govern espanyol.