El Pacte Nacional pel Referèndum engega la campanya per sumar adhesions


El Pacte Nacional pel Referèndum posa en marxa la campanya per sumar adhesions a la reivindicació de celebrar una consulta vinculant per decidir el futur de Catalunya i fer-ho, a més, de forma acordada amb el govern espanyol. El comitè executiu presidit per Joan Ignasi Elena engeguen ja tota la maquinària per fer quallar el seu missatge entre la societat civil i política dins i fora de Catalunya. 
De fet, diverses entitats, ajuntaments i diputacions ja s'han sumat al manifest que va aprovar el Pacte el passat 1 de febrer per aconseguir la celebració d'un referèndum efectiu i vinculant políticament. 

Perfils a les xarxes socials

Per facilitar les adhesions, aquest dimecres es posa en marxa el web pactepelreferendum.cat des d’on institucions, entitats, electes i particulars poden signar l’adhesió al manifest. El text es pot trobar en 13 llengües diferents, totes les oficials de Catalunya i una desena d’idiomes més. També han inaugurat un compte a TwitterFacebook i Instagram.

Diverses entitats que formen part del pacte assumiran el suport tècnic i logístic per al desenvolupament d’activitats. Prenen un pes especial Òmnium Cultural, Lafede.cat, entitat que aplega 114 organitzacions que treballen per la justícia global i l’eradicació de les desigualtats, i Ciemen, l’entitat de les nacions sense estat. Aquestes seran les que es faran càrrec de la gestió del web mentre que altres entitats assumiran la gestió d’activitats, suport als actes i gestió administrativa.

Pablo Iglesias, entre els primers signants

Un dels primers signants del manifest ha estat Pablo Iglesias, secretari general de Podem. Ho ha anunciat a través de Twitter: "Per un referèndum amb garanties he signat el manifest. No volem que Catalunya se'n vagi però som demòcrates", ha assegurat.