Els conductors barcelonins passen de mitjana unes 119 hores a l’any atrapats en retencions i embossaments als carrers de la Ciutat Comtal, d’acord amb un estudi de l’empresa TomTom. BARCELONA es la ciutat amb més retencions i embussos de tot l’estat espanyol.

 El mateix estudi exposa que els conductors que circulen per Barcelona passen un 31% més de temps atrapats en retencions i embussos respecte al que podrien trigar en un trajecte normal.
En casos extrems els barcelonins poden arribar a passar un 52% més de temps atrapats entre el trànsit urbà a les hores punta de la tarda, quan milers de conductors es desplacen per tornar de la feina o de recollir els nens a l’escola, per exemple.
No és el primer cop que Barcelona es posiciona al capdavant d’aquest rànquing, ja que l’any passat la capital catalana ja va ser la ciutat més congestionada de l’estat. Enguany les diferències amb Palma de Mallorca, Las Palmas de Gran Canaria o Madrid s’han eixamplat encara més.
A nivell global Barcelona es posiciona en la posició 68 del món, lluny encara de les ciutats més congestionades del món, com Ciutat de Mèxic, Bangkok, Jakarta o Bucarest, per exemple.

http://motor.ara.cat/novetats/Barcelona-ciutat-mes-congestionada-Espanya-embussos-transit_0_1747025459.html?_ga=1.228076253.1760042318.1400447255