La desobediència només pot ser justificada si hi ha un xoc "entre el que és legal i és legítim, i hi ha una injustícia manifesta".L'única limitació que tenen els polítics és saber si estan actuant amb el suport de la majoria de la població...

Santi Vila ha volgut demostrar la cohesió al govern sobre què passarà si finalment s'ha de desobeir per tirar endavant el referèndum. El conseller de Cultura ha assegurat que la desobediència només pot ser justificada si hi ha un xoc "entre el que és legal i és legítim, i hi ha una injustícia manifesta". Segons ell mateix, és el que podria passar a Catalunya ben aviat.
Per a justificar les seves paraules i la futura acció de govern ha carregat contra aquells que afirmen que s'actua representant "només a una minoria de la població i que es perjuddicarà a la majoria", i ha criticat les institucions de l'Estat per haver estat violentes.
Així mateix, ha apostat pel diàleg entre Catalunya i l'Estat perquè "és el correcte en una democràcia de qualitat", i s'ha esperat sobre la possibilitat que les dues parts arribin a un acord que permeti als ciutadans decidir sobre la independència.


http://www.directe.cat/noticia/578002/fins-i-tot-santi-vila-defensala-desobediencia