Segons un estudi, un 55% dels europeus és partidari de vetar l'entrada de musulmans a Europa

La polèmica ordre executiva de Donald Trump, que veta l'entrada d'immigrants de set països musulmans i impedeix indefinidament l'entrada de refugiats al país –inclosos els sirians–, seria ben vista a Europa. Això és el que es desprèn de l'estudi elaborat pel 'think tank' britànic Chatham House, segons el qual un 55% dels europeus aprovaria impedir l'entrada d'immigrants musulmans als seus països i només un 20% s'hi oposaria.

L'estudi va ser realitzat a partir de més de 10.000 enquestes fetes a deu països abans que Trump signés l'ordre executiva. Cadascun dels enquestats havia de valorar si estava d'acord o en desacord amb la frase Tota immigració de països de majoria musulmana hauria de ser aturada. D'aquests deu països, en vuit el percentatge de persones partidàries d'aturar la immigració de musulmans supera el 50%, i només en tres el percentatge de persones que obertament són partidàries de permetre l'entrada de musulmans supera el 20%.


Unes xifres que demostren que la política migratòria de Trump, que a Europa ha estat durament criticada pels principals líders polítics –Merkel, Hollande, May– i aplaudida únicament per l'extrema dreta populista –Wilders a Holanda, Farage al Regne Unit i Salvini a Itàlia– tenen una acceptació pública molt alta.

De les dades de l'estudi, crida especialment l'atenció que, dels deu països enquestats, Espanya és el que té un percentatge menor de persones (42%) partidàries de vetar la immigració musulmana. Encapçalen la llista Polònia, amb un 71%, i Àustria, amb un 65%. A Alemanya el percentatge s'enfila fins al 53% i a França fins al 61%. La majoria d'aquests països es corresponen a aquells que han patit atacs terroristes, com França, o que han viscut de molt a prop la crisi migratòria, com és el cas d'Àustria, Hongria i Alemanya...


http://elmon.cat/noticia/187078/europa-tambe-es-partidaria-de-vetar-lentrada-de-musulmans