Científics catalans creen un virus capaç d'atacar selectivament les cèl·lules tumorals L'estudi dels investigadors de l'IIDBAPS i l'IRB surt publicat aquest dijous a la revista "Nature Communications"

Científics de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i de l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) han aconseguit una nova estratègia perquè virus modificats genèticament ataquin les cèl·lules tumorals de forma selectiva i en canvi preservin les sanes. Així ho explica un article que publica aquest dijous la revista Nature Communications, que és fruit de la tesi doctoral d'Eneko Villanueva i que han coliderat la cap del grup teràpia Gènica i Càncer de l'IDIBAPS, Cristina Fillat, i l'investigador ICREA de l'IRB Barcelona Raúl Méndez.

En els darrers anys, diferents estudis ja s'havien centrat en la creació de virus per maximitzar el seu efecte anticancerigen però a mesura que la seva potència augmentava també ho feia la seva toxicitat. Per això, ara l'objectiu és limitar l'efecte sobre les cèl·lules sanes per així poder aplicar aquest tipus de teràpies...


http://www.naciodigital.cat/noticia/127365/cientifics/catalans/creen/virus/capac/atacar/selectivament/cellules/tumorals