El Consell Comarcal del Barcelonès desbordat per les males practiques del PSC

...El text de 2016, elaborat per l’exsecretari de la institució, Miquel Colom, alertava sobre la “falta de cobertura jurídica” dels serveis oferts per l’organisme a causa de la manca d’un PAC. Colom, actualment suspès del càrrec, titlla la situació de “gravíssima patologia funcional”.

A la vegada, l’informe de la Sindicatura de Comptes, publicat el mes de gener passat, també es feia ressò de la falta de programa d’actuació durant els tres exercicis fiscalitzats, juntament amb tot tipus de males pràctiques en la gestió.

Podeu consultar les conclusions de l’informe del 2016 aquí.

Irregularitats de tot tipus

Tal i com Més Economia ha informat durant els darrers dies, l’informe de la Sindicatura de Comptes del gener passat posa de manifest tot tipus de males pràctiques al CCB, i a diversos organismes vinculats a l’administració comarcal, entre 2005 i 2011. Durant aquest període, l’entitat va ser presidida pels socialistes Joan Carles Mas Bassa (2003-2011) i Jesús Maria Canga (2011). El text revela vendes de terrenys per sota del preu del mercat, obres realitzades sense finançament o irregularitats en els sous dels treballadors. La Sindicatura ja ha traslladat l’informe a Fiscalia ja que veu possibles fets perseguibles en les actuacions de dues de les entitats participades pel CCB, la Fundació Pisos de Lloguer i Marina Badalona.

D’altra banda, diversos documents interns als quals ha tingut accés Més Economia, amb data de l’any passat, qüestionen la transparència de l’entitat i la pròrroga d’un contracte pel manteniment de les rondes.

18 consellers, el gerent, l’adjunt a la gerència i la secretaria accidental investigats per contractació irregular...

http://www.directe.cat/noticia/586483/el-consell-comarcal-del-barcelones-desbordat-per-les-males-practiques-del-psc